Τρουφάτο-Μυρμηγκάτο

18-07-2016
ΥΛΙΚΑ
 
Μισό βιτάμ 125 γρ
1 φλυτζάνι του νερού ζάχαρη
1 και μισό φλυτζάνι αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
1 μπεικιν
1 βανίλια
1 φλυτζάνι τρούφα
  
Για το σιρόπι
 
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
μισό λεμόνι
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
 
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, βάζουμε τα αυγά ένα ένα στο μίγμα.
Έχουμε βάλει σ ένα μπολ από πριν το αλεύρι το μπέικιν την βανίλια την τρούφα και τ ανακατεύουμε και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε το ταψί μέτριου μεγέθους.
Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά
 
Για το σιρόπι
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό το λεμόνι και το βράζουμε 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
 
Δοκιμάζουμε με την λάμα του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή.
Όταν ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά, το σιροπιάζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
 
Για να σιροπιαστεί καλά το γλυκό, τυλίγουμε το ταψί με σελοφάν πολλές στρώσεις και γυρνάμε το ταψί ανάποδα, ΠΡΟΣΟΧΗ να τυλιχτεί καλά και το αφήνουμε 1 - 2 ώρες.
 
Καλή επιτυχία.