ΚΑΤΕΡΙΝΗ

http://theskati.gr/media/reviews/photos/thumbnail/300x220c/22/04/5f/logo-dimos-katerinis-copy-1-35-1455821078.jpg
850   7   0
 
ΚΑΤΕΡΙΝΗ#Theskati.gr

Στοιχεία

Διεύθυνση
Κατερίνη
Περιοχή
Κέντρο
Latitude
40.2805592
Longitude
22.5058399

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Κατερίνη είναι πόλη της Ελλάδας, είναι πρωτεύουσα του νομού Πιερίας και βρίσκεται στη Μακεδονία. Έχει πληθυσμό 55.997 κατοίκους και βρίσκεται ανάμεσα στα Πιέρια Όρη και στον Θερμαϊκό κόλπο και απέχει 71 km από τη Θεσσαλονίκη,είναι το επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της Πιερίας και αποτελεί διοικητικό κέντρο του νομού και πόλο των οικονομικών δραστηριοτήτων της.
Το όνομα της πόλης έχει τις ρίζες του στην Αικατερίνη της Αλεξανδρείας, μια χριστιανή μάρτυρα, που έζησε τον 4ο αιώνα. Σήμερα η πόλη αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές αστικές περιοχές της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας. Στις μέρες μας η ανάπτυξη της Κατερίνης ανακόπτεται αισθητά από την παρουσία της γειτονικής Θεσσαλονίκης, που απορροφά σε συντριπτικό βαθμό όλες τις δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.Παρ' όλα αυτά, εξαιτίας της πολύ μεγάλης τουριστικής κίνησης που υπάρχει στον νομό Πιερίας η πόλη βρίσκεται αισθητά στο προσκήνιο. Η πόλη διαθέτει ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ελλάδας, το οποίο διαθέτει και πολύ εντυπωσιακά συντριβάνια και ειδικά το καλοκαίρι αποτελεί όαση δροσιάς και χαλάρωσης, ιδιαίτερα τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.Τα τελευταία χρόνια η Κατερίνη γνωρίζει αξιόλογη τουριστική κίνηση με την ανάπτυξη οργανωμένων παραθεριστικών κέντρων στις ακτές της. 
Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός πολύ κοντά στη θάλασσα (6 χλμ.),απο τον Όλυμπο μέχρι και της αρχαιολογικές τοποθεσίες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον όπως η αρχαία πόλη του Δίου και στο βενετικό κάστρο του Πλαταμώνα. Οι παραλίες του Κορινού, της Παραλίας, και της Ολυμπιακής Ακτής (ή Κατερινόσκαλας) είναι πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η πόλη διαθέτει εξειδικευμένα εστιατόρια, ξενοδοχεία, τράπεζες, υγειονομική υποδομή και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο επισκέπτης της Πιερίας. Βρίσκεται στο κέντρο της Πιερίας και αποτελεί κομβικό σημείο στις κυριότερες τοπικές διαδρομές.
Το 1992 ιδρύθηκε Ποντιακό Μουσείο , όπου εκτίθενται κειμήλια από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου.
Από την Κατερίνη διέρχεται ο Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ μέσω αστικής σήραγγας ενώνοντας την πόλη με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επίσης από την Κατερίνη ξεκινά η Εθνική Οδός 13, η οποία την ενώνει με την Ελασσόνα.
Στην Κατερίνη, υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός της γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξυπηρετεί και την γύρω περιοχή, ενώ από το 2007 διαθέτει σύνδεση και με τον προαστιακό Θεσσαλονίκης προς τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Photos

ΚΑΤΕΡΙΝΗ#Theskati.gr
ΚΑΤΕΡΙΝΗ#Theskati.gr
ΚΑΤΕΡΙΝΗ#Theskati.gr
ΚΑΤΕΡΙΝΗ#Theskati.gr
ΚΑΤΕΡΙΝΗ#Theskati.gr
ΚΑΤΕΡΙΝΗ#Theskati.gr

ΧΑΡΤΗΣ